Εταιρικό Προφίλ

Η ΑΛΚΥΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε. ιδρύθηκε το 2009 από τον Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. Κώστα Μπακή. 

Βασισμένη πάνω στην πολυετή και πολυσχιδή εμπειρία του ιδρυτή της, (κατασκευή κτιριακών έργων, έργων οδοποιίας & χωματουργικών έργων, θερμοηλεκτρικών έργων και έργων ΑΠΕ), στόχευσε από την αρχή στην παροχή πλήρους πακέτου υπηρεσιών, που να αντιμετωπίζει το σύνολο των αναγκών ενός επενδυτή, που θέλει να υλοποιήσει ένα τεχνικό έργο.

Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει με τον ιδρυτή της, πλαισιωμένο από την Πολιτικό Μηχανικό Μπακή Ευαγγελία, (η οποία είναι και Τεχνικός Ασφαλείας) και τον Ηλεκτρονικό Ανδρέα Τζώτζο, που όλα αυτά τα χρόνια υλοποίησαν όλες τις μελέτες, αδειοδοτήσεις και κατασκευές των έργων της εταιρείας. 

Ένα επιτελείο εξειδικευμένων συνεργατών, που καλύπτουν όλο των φάσμα των τεχνικών έργων, πλαισιώνει τους προαναφερθέντες, δημιουργώντας μια ποιοτικά άρτια ομάδα, που μπορεί να παράσχει το σύνολο των υπηρεσιών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. 

Για την αρτιότερη υλοποίηση των στόχων της, η ΑΛΚΥΩΝ έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργασιών με επώνυμους οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Επίσης έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργατών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με στόχο την παρακολούθηση των έργων και την άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις που απαιτείται κάτι τέτοιο.

Δίκτυο Συνεργατών

 • Αργος
 • Ναύπλιο
 • Σπάρτη
 • Μονεμβάσια
 • Ελευσίνα
 • Πειραιάς
 • Γαλατάς Τροιζηνίας
 • Θεσσαλονίκη

Συνεργάτες

Οι κυριότεροι συνεργάτες της ΑΛΚΥΩΝ ΕΕ

Ταρλής Άγγελος

Ο Δρ. Άγγελος Ταρλής είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος – Ηλεκτρονικός με εμπειρία στην ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα αιολικών και φωτοβολταϊκών για επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ανανεώσιμων και των έργων υποδομής και ιδιαίτερη έμφαση στα έργα πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρολόγου έχει αναμειχθεί στην ανάπτυξη, κατασκευή και αξιολόγηση πάνω από 700MW έργων. Ως σύμβουλος μηχανικός έχει συμμετάσχει στην επιτυχή χρηματοδότηση των δυο πρώτων αιολικών έργων στην Ελλάδα με βάση το σχέδιο Γιούνκερ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (συνολικής ισχύος 92,5MW) σε συνεργασία με την Alpha Bank και την Eurobank Ergasias S.A. 

Επιπλέον ήταν μέλος της ομάδας του τεχνικού σύμβουλου από την πλευρά του επενδυτή στην εξαγορά των αιολικών πάρκων του Libra Group (ισχύος 181MW) από τον επενδυτικό όμιλο Fortress (την μεγαλύτερη στο χώρο τα τελευταία χρόνια). Ο τομέας ειδίκευσης του Δρ. Άγγελου Ταρλή εκτός των άλλων περιλαμβάνει: έλεγχο συμβολαίων (π.χ. TSA, EPC, O&M), ανάλυση CAPEX & OPEX, χρονοδιάγραμμα εργασιών, πληρότητα φακέλου ποιότητας έργου – πιστοποιητικών, επίβλεψη κατασκευής σε έργα ηλεκτρολόγου και πολιτικού μηχανικού, καθώς και επίβλεψη σωστής λειτουργίας των έργων.

Τσιούλος Γιάννης

Διπλωματούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Μέλος ΤΕΕ το 1998 με αρ. μητρώου 79854. 

Κάτοχος μελετητικού πτυχίου δημοσίων έργων από το 2001, Α΄ Τάξης, στις κατηγορίες Μελετών Μηχανολογικών – Ηλεκτρολογικών ( 9 ) και Περιβαλλοντικών Μελετών ( 27 ) , με αρ. μητρώου 15190. Μόνιμος ενεργειακός επιθεωρητής κτιρίων, λεβήτων και εγκ/σεων κλιματισμού, από το 2011 με αριθμό μητρώου 3219. 

20 χρόνια εργασιακή εμπειρία ως ελεύθερος επαγγελματίας, σε μελέτες ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευής δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

Επίσης σε διάφορες μελέτες ηλεκτρομηχανολογικές για έκδοση οικοδομικών αδειών (κατοικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα, χώροι συνάθροισης κοινού, βιομηχανικές εγκ/σεις). Αδειοδοτήσεις βιομηχανικών-βιοτεχνικών εγκ/σεων, συνεργείων αυτοκινήτων, πρατηρίων καυσίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ. Ενεργειακές μελέτες σύμφωνα με ΚΕΝΑΚ για νέα κτίρια και ενεργειακές επιθεωρήσεις σε υφιστάμενα.
Παροχή υπηρεσιών ως Τεχνικός Ασφαλείας σε βιομηχανικές εγκ/σεις.

Πούλος Αλέξης Παναγής

Αρχιτέκτων μηχανικός, Αρ Μ. ΤΕΕ : 94072
2007-2018 : Ελεύθερος Επαγγελματίας

Από το 2007 έως σήμερα δραστηριοποιείται στην έκδοση οικοδομικών αδειών, επαύξηση συντελεστή δόμησης – τακτοποιήσεις καθώς και εργοληψίες –επιβλέψεις κατασκευών. Εκπόνηση και εφαρμογή μελετών οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτων κατασκευών, μεταλλικών κτιρίων, προκατασκευές, δόμηση με Ytong Άδειες Δόμησης, ΕΕΜΚ, τακτοποιήσεις 4178/2013 -4495/2018, αποχαρακτηρισμοί Διατηρητέων, Συστάσεις Ο. Ι., και παροχές τεχνικών συμβουλών -γνωμοδοτήσεις σε Δικηγορικά γραφεία .

Από το 2017 επέκταση δραστηριότητας στον τομέα των ακινήτων: Διαχείριση ακινήτων – Εκτιμήσεις – Διαμεσολάβηση Πώλησης – Σύνταξη χρηματοοικονομικών μελετών εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας – Ανεύρεση ακινήτων για εξειδικευμένη χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό .

Γιωνά Αλεξάνδρα: Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός

Διατήρηση Ατομικού Γραφείου Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού (από το 2000)
Πεδίο απασχόλησης:

 • Εκπόνηση Μελετών ιδιωτικών έργων
 • Επίβλεψη ιδιωτικών έργων
 • Σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων (κάτοχος του Total station TCR 407 της LEICA GEOsystems & GPS SR20 της LEICA GEOsystems)
 • Διεκπεραίωση αυθαιρέτων με το Ν.4014/2011, Ν.4178/2013 & με το Ν.4495/2017
 • Μόνιμος Ενεργειακός Επιθεωρητής
 • Κάτοχος πιστοποιημένης υπογραφής για την κατάθεση ηλεκτρονικών εγγράφων

Εγγεγραμμένη στο Μητρώο Αξιολογητών του ΕΟΠΠΕΠ (από το 2016)

Πραγματογνώμονας

 • Συνεργαζόμενη Μηχανικός Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (2003-2012), Eurobank Properties Services (2010-2012) και Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου (από το 2008), περιοχή Νομού Αρκαδίας
 • Πραγματογνώμονας εκπρόσωπος του ΤΕΕ οριζόμενος από τα αρμόδια δικαστήρια (περιοχή του Νομού Αρκαδίας, από το 2000)
Δελφάκης Νίκος
Δικηγόρος στον ΄Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Από αρχές του 1985 δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.